Skägg, framför allt helskägg, har numera varit inne ett tag. Mycket tack vare hipsters och den hipsterkultur som svept som en våg över vårt avlånga land, och speciellt modelandskapet. Förutom modeskäl kan även bekvämlighet spela in, under sommarens lata dagar kan det vara oerhört skönt att låta skägget växa, och sommaren är ju i antågande. Förra året och förra sommaren var skägg inne, men hur ser det egentligen ut i år? En färsk studie talar för att skäggen kan ha nått sin peak – men stämmer verkligen det?

Hur länge har då egentligen skägg varit på modet? Och hur länge kommer detta mode att hålla i sig? Det är faktiskt en något kontroversiell fråga, och vilket svar du får beror på vem du frågar. Man kan klart konstatera att förra sommaren var skägg inne och hett, det skrevs till och med om skäggmodet i Expressen. I år blåser dock vindarna åt olika håll. En färsk studie har publicerats där författarna diskuterat kring om skäggen nått sin peak, vilket författarna även misstänker. Om man däremot kan dra den slutsatsen utifrån undersökningen i studien är inte alla överrens om. Vissa, exempelvis den populära och normgivande Skäggbloggen, menar att författarna drar förhastade slutsatser för att få skvallerblaskorna att nappa på undersökningen och skriva om den, att vissa slutsatser dryftas mer i marknadsföringssyfte än att de är grundade i själva undersökningen. Och det verkar ha funkat eftersom Aftonbladet hakar på dessa slutsatser och skriver rubriker om hur skägget snart är helt ute.

Ska man tro Aftonbladet eller Skäggbloggen? Och vad har det här egentligen med onlinehandel att göra? Jo, mode och onlinehandel hör ihop. Oavsett om du ska ha skägg och ansa eller lenrakat kan du köpa, raklödder, rakblad, rakkniv, borstar och alla andra tillbehör för att sköta ditt skägg eller din avsaknad av skägg online. Här tas ingen ställning till frågan om skägg nu är ute eller inne, istället bjuder vi på en talande video om skägg!