E-handeln upplevde under 2013 sin kraftigaste tillväxt sedan 2007. Försäljningen växte med 17 procent och under fjolåret nådde den 37 miljarder. Julhandeln var mycket stark och fjärde kvartalet såg en tillväxt på 18 procent mot året före. Störst är fortfarande hemelektronik där runt 20 procent av alla köp görs på nätet.(Läs hela rapporten här)

Så kan man läsa i rapporten i mars i år om hur e-handeln utvecklades för året 2013. Som väntat ökar e-handeln och den blir en allt mer viktig del av vår vardag. Det är främst hemelektronik som beställs över nätet men också kläder som har varit stark på nätet fortsätter att locka kunder. En ny uppstickare för att handla hemifrån är nu också heminredning online. Inte nog med att det inte blir dyrare då man får förmånlig frakt, det är också billigt och smidigt. Det som sker nu är att butikerna ger allt mer förmåner för den som vill handla inredning och möbler. Exempelvis med leverans direkt till dörren, eller att alla billiga möbler samlas på en och samma hemsida och där kan man fynda enkelt, såsom hos http://www.shopello.se/mobler.

har en surfplatta

Svårare att bli lurad

Ju mer vi beställer från nätet ju mindre blir hotet från lurendrejare och liknande. Det verkar inte logiskt för många men sanningen är den att ju mer vi handlar online, ju lättare ser vi eventuella risker. Dessutom innehåller nätet en del nyttiga hemsidor som också berättar för dig vilka som går att lita på och vilka som inte gör det. Kundomdömen är något som är så lättillgängligt idag att vi oftast vet från start hur en tjänst exempelvis fungerar. E-handeln kommer att öka och då krävs det av den inbitna shopparen att dela med sig av sina kunskaper.