Under sommaren är det allt fler som väljer att vara hemma istället för att åka utomlands på sin semester. Då är det viktigt att man verkligen trivs så inför sommarens alla hemmabestyr är det därför viktigt att städa bort allt man samlat på sig under vintern.

Alla årstider tillför något speciellt till ens hemkänsla. Till exempel är sensommaren den tid på året som man spenderar mest på renovering och heminredning för att göra hemmen mysiga inför den kommande hösten. Samtidigt ägnar vi sedan vintern åt att samla på oss diverse prydnadssaker och annat vi annars inte skulle bry oss om att köpa vilket många menar beror på att alla julens högtider sker under just denna period. För att sedan kunna bjuda in sommaren är det därför viktigt att göra en riktig vårstädning och se till att alla jul- och vintertecken försvinner från våra hem och förbereda oss inför värmen.

Hur inreder man sitt hem somrigt?

Ett klassiskt drag för att skapa lite sommarkänsla även inomhus är att ta med sig lite sommarblomster in i hemmet och placera dessa till exempel som bordsdekorationer eller som en välkomnande gest i hallen. Vidare är det viktigt att fylla hemmet med ljus för att på bästa sätt få bort vinterns mörker från ens hem. Det lättaste är genom att inreda med ljusa föremål och inredningsdetaljer samt skapa öppna ytor för att på så vis skapa en luftig och ljus atmosfär som är genomgående i hela hemmet. Ett annat bra tips är att inhandla lite nya sängkläder och i år är det ljus, blommiga sängkläder som är den främsta trenden och således ett säkert kort att satsa på.

Odla eget både ute och inne

Ett bra knep för att verkligen bjuda in sommaren är genom att exempelvis fylla sina kök med färska örter och kryddväxter eller om man har lägenhet så kan man även ha egna odlingar av diverse grönsaker på balkongen. Dock ska man akta sig för att överdriva mängden av odlingar eftersom att man inför höstens kyla måste ta in alla sina planteringar om man vill att de ska klara vintern och hålla till nästa sommar. Ett tips är dock att lämna växterna ute om man har en inglasad balkong eftersom detta fungerar alldeles utmärkt som ett växthus året om!