Våren står för dörren och butikerna har redan nu börjat plocka fram kläderna inför våren, men vad ska man egentligen satsa på att köpa och vilka trender är det som gäller för vårmodet 2019? Här är några snabba modetips.

Våren 2019 kommer att kantas av både färg och flärd, det är något som syns i butikerna redan nu. Men inte lika självklart är det vilka plagg man ska satsa på att köpa. Tur är det väl då att den senaste trendspaningen säger att det främsta modet är att vara personlig i sitt uttryck, så om du har en piercing i läppen eller ett par runda nördglasögon från 2017 är du varmt välkommen att behålla dessa – de visar ju vem du är!

Dessa plagg ska du satsa på 2019

Ett återkommande inslag. De stora modehusens kollektioner på catwalken är plisserade rapporterar modemagasinet Elle så det är bara att fylla garderoben med sådana om du vill vara trendig denna vår. Både plisserade blusar, byxor och kjolar är något att satsa på – och nyckelplagget är förstås den plisserade kjolen vilken kan parar ihop med både linne och med tjocktröjor. Men valde du rätt färg? Vårens hetaste färg går i gult, i alla nyanser men gärna smör, citrus eller currygula toner. Den bästa nyheten för våren är dock att allas vårt favoritplagg kommit på mode igen, nämligen jeans – i alla former dessutom. Så det är bara att plocka fram den gamla jeansjackan ur garderoben och det där fina patchworkplagget du gömt undan för nu är det hett igen.

Trenderna som hänger kvar sedan 2017–2018

Två trender vi sett både under 2017 och under 2018 som fortfarande hänger med är militärjackan och hippielooken, men detta är ska vi vara extra vågade. En oversize militärjacka är till exempel att föredra. Eller varför inte klicka hem en militärmönstrad kavaj och pennkjol? Så länge du har mönstret i garderoben är det bara att tuta och köra. Och om du kör på hippiestilen är det bara att gå all in och inte vända om. Likaså är den skulpterade toppen fortfarande värd att spara i garderoben, och denna kommer vi säkerligen inte bli av med än på några år – men det är inget vi är ledsna över.