I och med Internets intåg i våra liv har enorma möjligheter öppnats för oss. Från att kanske ha haft en eller två klädaffärer med tvivelaktigt sortiment i våra hemstäder kan vi nu shoppa de allra hetaste plaggen från de allra coolaste butikerna, i Sverige eller utomlands – och allt detta hemifrån soffan eller sängen! Men även om utbudet av nätshopping är enormt finns det såklart en del fallgropar och sämre alternativ. I denna artikel ska vi se närmre på hur man kan skilja agnarna från vetet och plocka russinen ur internet-kakan!

”Dagens outfit” är ett vanligt förekommande inslag i dagens modebloggar, och det har blivit allt vanligare att en stor del av plaggen kommer från olika webshoppar. Om exempelvis Kenza, Kissie eller Angelica Blick visar upp ett plagg, ett par skor eller kanske ett nytt halsband som är inhandlat från, eller sponsrat av, någon webbshop blir dessa produkter som regel slutsålda efter bara ett par timmar! Inte konstigt alltså att många webbshoppar väljer att synas på olika stora modebloggar, antingen med en annons eller också genom ett sponsrat plagg. För bara ett par år sedan var det i princip endast de stora klädjättarna, som H&M och Zara, som erbjöd webbshopping. Idag öppnar 19-åriga tjejer som precis tagit studenten sina egna webbutiker och röner stora framgångar genom att sälja hypermoderna plagg till bra priser. Några av de här plaggen och produkterna som, genom att ha synts på diverse modebloggar, blivit otroligt eftertraktade är…

 

  • Flatformsen, eller conversekopian med hög ”plattform”. Det var sommaren 2012 som de här tygskorna började synas på våra svenska bloggar, och efterfrågan blev plötsligt enorm. Från att endast ha kunnat köpas från webbutiker i USA tog flera svenska nätbutiker in skorna, som sålde som smör.
  • ”The crystalbra”. Det här är kort och gott en BH smyckad med ”kristaller” (fejk naturligtvis) över hela brösten. Bärs ofta under ett vitt, slappt, halvgenomskinligt linne eller med endast en kavaj över av den modige.
  • USA-bikinin. Det var när Tyra Sjöstedt började sälja denna bikini med USA:s flagga som mönster som den blev bikinin på allas läppar, och snabbt började kopior dyka upp på nätet.
  • Dekorerade jeansshorts. Kenza får inte nog av sina korta, slitna jeansshorts med nitar, och inte vi heller! Även om det här plagget är relativt enkelt att skapa själv är det ännu enklare att klicka hem det från någon av nätets alla webbshoppar.

 

Shoppa säkert och smart

Ja, nätet kryllar verkligen av nätbutiker, och det kan vara en djungel att hitta rätt och inte minst hitta en webbutik man vågar lita på, som levererar i tid och som levererar rätt produkter av god kvalitet. Det finns mängder av skräckexempel på tjejer (och killar) som beställt en ”Louis Vuitton-väska” och fått hem en illa gjord kopia i hemsk, illaluktande plast, eller personer som glatt packat upp sitt paket med märkeskläder och fått helt fel plagg, fejk, av helt andra märken än de som de beställde. Därför är det viktigt att enbart handla från webbutiker man kan lita på – som till exempel www.smartgirl.se. Där finns plagg för de flesta stilar, och att de är certifierade med Trygg E-handel garanterar trygg shopping!