Internet är verkligen en guldgruva för alla som älskar att shoppa! Det är som ett gigantiskt, världsomspännande köpcentrum som har öppet 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året och som har affärer som säljer alltifrån modellbilar och lastbilsfälgar till märkeskläder och smink, det vill säga det mesta som tillverkas här i världen! Skillnaden från ett fysiskt köpcentrum är att internet, som vi nämnde, alltid är öppet, och man kan handla från i princip varsomhelst i världen. Dessutom slipper man trängas med andra kunder, man kan sitta i soffan och i lugn och ro klicka sig runt i olika webbutiker och med ett enkelt klick köpa prylar man inte kan hitta någon annanstans. Alla dessa fördelar med att handla online har gjort att vi svenskar spenderar allt mer pengar på att handla på nätet.  Så här sades det i en artikel i Jönköpingsnytt:

”Internet har blivit en mer naturlig köpkanal och då blir det automatiskt så att konsumenterna även är beredda att köpa allt dyrare produkter, kommenterar Laila Dahlen, VD Kelkoo Sverige. Konsumenternas kunskaper om lagar och rättigheter för e-handel har ökat och man är inte längre lika rädd för till exempel missbruk av kreditkort.”

Ja, vi webbshoppar som aldrig förr och det ser inte ut att finnas någon gräns för hur mycket, eller vad, vi köper online.

Medan en del nöjer sig med att handla klassiska ”webbshopsprodukter” online, som böcker och filmer, finns det andra som väljer att till och med köpa tandblekning på nätet! Som en sammanfattning av denna utläggning kring webbshopping kan vi konstatera: detta är en trend, eller ett beteende, som är här för att stanna!