Det är juletider och julshoppingen är i full gång. I år väntas svenskarna spendera 75 miljarder, en ökning med 5 procent – och siffror som knappt gå att föreställa sig. Än vanligare blir det även att handla julklappar på nätet.

Enligt en artikel från Svenska Dagbladets Näringsliv är e-shopping allt vanligare och trenden blir ännu synligare nu under julen. Redan i slutet av november visade en undersökning från Postnord att 43 procent av alla julklappsinköp hade gjorts vid internet.

Under de senaste decenniet har e-handeln blivit någonting vi tar för givet, och som underlättar vår vardag. Med allt från att handla mat online till att beställa möbler på nätet behöver vi som mest lämna hemmet för att gå ut till brevlådan och hämta posten. Även Dt.se har skrivit om den ökade julhandeln online och i deras artikel skriver de att vi väntas handla för 5,4 miljarder endast på nätet.

Under tredje kvartalet i år ökade E-handels tillväxt i Sverige med 16 procent jämfört med 2014. Detta trots att var femte vara levereras från butiker utomlands. Svenskarna kommer att handla julklappar för uppskattningsvis 20,5 miljarder kronor. Prognosen är att 5,4 miljarder är via konsumenterna som handlar på nätet.

Om även du ska göra dina köp online är det dock viktigt att ha i åtanke på den tid det kan ta med leverans. Var noga med att beställa i tid och om du är osäker på ifall du kommer hinna få din beställning bör du kontakta försäljaren för att säkerställa att den hinner komma.

Tre julklappstips att köpa på nätet:betalar med svenska kronor

Vitrinskap från Confident Living: http://confidentliving.se/produkter/mobler/hyllor-forvaring/vitrinskap. Fantastiska skåp i olika varianter, ett säkert kort för det fina hemmet. Köper du det online får du allt som oftast även ner priset.

Enligt Hui.se är Robotdammsugaren årets julklapp, någonting som knappt går att ifrågasätta i och med att endast tanken på att dammsugaren städar själv är mer än lockande.

Enligt ett pressmeddelande som du kan läsa här, önskar sig varannan svensk välgörenhet i julklapp. Även detta går att köpas på nätet.