Att strosa runt i butiker är något som många ser som avkopplande. Men det är oftast på nätet som vi kan göra de stora fynden och finna varor och produkter som inte alla andra redan har. Men hur ska man bära sig åt?

När det kommer till att shoppa online så finns det många vägar att gå och många sajter som slåss om att just du ska hitta in till dem. Vad du bör göra är att ha ett stort tålamod och ett kritiskt öga. Exempelvis går denna länk http://sofiamoore.se/dk/balkjoler.html till härliga aftonklänningar som får dig att känna dig som en riktig prinsessa och där du inte behöver vara orolig att någon annan kommer dyka upp i samma klänning. Du ser även på den sajten att de är seriösa så det är enkelt att finna information om företaget, att ta kontakt samt att det första intrycket är ett intryck av seriositet.

”Du ska ha ungefär samma tänk som för svenska sajter. Ser sajten seriös ut? Finns bra köpvillkor och tänk på att det kan bli moms och tull om det är utanför EU. Konsumentverket har jättebra checklistor på sin sajt att följa.”

Citatet är hämtat från en artikel ur SvD där Linda Hedström, e-handelsansvarig på Svensk Handel ger svar på hur vi bör tänka.  Vad du mer kan tänka på är att söka efter om det finns olika rabattkoder du kan använda dig av, samt kolla runt på olika stora sajter såsom Ebay och liknande. Och har du väl funnit en sajt du älskar – håll fast vi den!