Att shoppa har alltid varit ett stort intresse för många personer. Att det är roligt att fylla på garderoben med nya fina kläder, accessoarer etcetera håller antagligen de flesta med om. Idag har det dessutom blivit ännu enklare och roligare att shoppa i och med att allt fler webbutiker har öppnat. Idag är det därför lättare att få en bra överblick på butikernas utbud och klädesplaggen är bara ett klick bort.
 
Tjej shoppar via datorn

Skuldfällan

För många, speciellt unga tjejer, innebär denna ökade tillgång och enkelheten att handla på kredit, att de lätt hamnar i skuldfällor genom att shoppa på kredit för mer än de har råd med. På de flesta shoppingsiter på nätet kan man nämligen välja avbetalning som betalningssätt. Detta bidrar till känslan att man inte spenderar några faktiska pengar och att man får kläderna innan man ens spenderat en krona. När man shoppat för en större summa kan däremot avbetalningssumman varje månad vara uppe på flera tusen kronor. Detta leder då till en ond cirkel där personen som antagligen redan utvecklat ett shoppingberoende behöver ta nya lån och mer krediter för att finansiera sina avbetalningar samt kunna handla mer.

Expresskredit.se är ett av alla företag som lånar ut pengar snabbt utan frågor. Denna typ av företag är självklart väldigt bra i vissa situationer men att unga personer enkelt kan ta den här typen av lån är tyvärr ganska riskabelt. Eftersom räntan ofta är hög så kan dessa skulder växa sig väldigt stora. Shoppa gärna på nätet men ett tips är att inte shoppa för mer än du har råd med och inte på lånade pengar.