Var ska man handla sin höstgarderob och är det verkligen så att modet har stagnerat, att kreativiteten har bytt plats med konformiteten, i och med att alla i princip ser likadana ut?

Klänningar teckningI en artikel i Svenska Dagbladet skrivs det om hur modebranschen har blivit feg och hur den måste bli modigare. Kreativiteten tycks ha förlorat sin plats på första parkett i och med den kollektiva stilen som konformt syns på Instagram-flödet och i Tumblr-flödet på våra mobiler, det blir mer och mer samma stil som syns. Men vad passar då bättre än att våga sticka ut lite, kanske köpa en unik piercing och låta personligheten ta plats, ett smycke från exempelvis rockflame.com.

Personlig stil ses i de flestas ögon som något positivt, ett tecken på att man står utanför modets svängningar, banar sin egen väg och skapar sin egen unika stil – Svenska Dagbladet

Inspiration och nätshopping

För att få lite inspiration är det ett tips att attenda modeveckorna. Fashion Week i Stockholm har precis gått av stapeln och där samlas den svenska modeeliten i Stora salongen på Berns. Läs mer om detta i denna artikel i Dagens Industri.

Och nu när hösten kickar igång är det så härligt att införskaffa sig en ny garderob. Det enklaste är kanske att göra detta via nätet, då kan man browsa runt länge utan att bli störd av hög musik i klädaffärer, stökiga klädhögar och påträngande säljare. Men var kan man handla kläder? I Veckorevyn tipsas det om de bästa nätbutikerna för shopping av kläder, mode och smink.