Glasögon har länge varit en viktig del av identitetskapandet för många människor. Några exempel är cyklisten Laurent Fignon, fotografen Terry Richardson, John Lennon (som väl knappast behöver någon närmare presentation) och naturligtvis Woody Allen (som ju knappast behöver någon närmare presentation han heller). Man kan alltså inte påstå att glasögon inte har en del i modet.

Dessvärre är glasögon för det mesta dyra, vilket gör att man får dras med samma gamla par i många år. Det är dels inte så kul ur modesynpunkt, men det gör även att synen inte förbättras som den borde. När man har glasögon under lång tid blir synen långsamt bättre, men då gäller det att skärpan är anpassad till ögonen.

Spara pengar på glasögon

Det finns med andra ord många fördelar med att byta glasögon ibland, men hur ska man då göra om man inte har råd att köpa nya glasögon hos optikern så ofta som man borde? Man kan faktiskt köpa sina brillor någon annanstans, men det gäller att man vet vilken styrka de ska ha. Även om man inte ska köpa glasögon hos optikern så kan man göra en synundersökning där, för att få ett recept. Sedan kan man beställa sina glasögon någon annanstans, och få dem – med skärpa och allt – till ett lägre pris.

Nätet är fullt av sajter som säljer sig erbjuda slipade glasögon billigare än de vanliga optikkedjorna. Många av dessa är bra, men en del är det inte. Om du hittar en sajt som du tycker verkar bra, kontrollera om den använder krypterad informationsöverföring, eller att den är certifierad av Trygg E-handel. En sajt som uppfyller det senare kravet är www.24optics.com, som har ett stort utbud av glasögon.