Även den som drar sig för att köpa kläder utan att prova dem först, men som är intresserad av mode, bör bekanta sig närmare med fenomenet internethandel. Har du en kroppstyp som gör att du sällan kan ha skjortor eller klänningar så vill du kanske inte klicka hem en Adam Kimmel-kreation från USA. Även om det skulle vara värt priset + eventuell tullavgift att bli lycklig ägare till den, så kommer det knappast kännas värt det att få hem paketet, prova plagget, inse att det inte passar och tvingas betala returfrakt för det.

Men det finns andra grejer, som ryms inom kategorin mode, som kan vara nog så intressanta. För det första går det att beställa modeböcker för inspiration, och dito tidningar. Alan Flussers stilhandböcker, och tidningar som Fantastic Man eller Acne Paper, behöver man inte prova innan man slår till.

Skönhet och smycken online

Ett annat exempel är skönhetsprodukter. Nya Wermlandstidningen har ett tips:

Med SEAH Cashmere Cream Shampoo från Schwarzkopf Porfessional blir balsam nästan överflödigt. Detta shampoo klarar av att göra håret rent och lättkammat utan att tynga ner det. Doften är lyxigt blommig och extrakt av kashmir och kollagen verkar stärkande rengör håret milt.
Säljs på utvalda salonger och kostar cirka 280 kronor för 150 ml.

Om orten där du bor saknar en utvald salong kan du istället beställa schampoot på nätet. Det är bara att googla. Och vill du hitta smycken, exempelvis halsband, är det bara att surfa in på http://www.chique.se/halsband/. Där hittar du halssmycken från märken som Snö of Sweden, Friis & Company, Pearls for Girls med flera.