Att klä sin hund i moderiktiga plagg är något som alla har en åsikt om. Vissa anser att det är djurplågeri, men faktum är att det är precis tvärt om. Under det kallare vinterhalvåret här i Sverige är det många hundar som inte tycker att det är så roligt att vara ute, just för att det är så himla kallt. Trots att hundar är djur med päls behöver de något som värmer dem så att de mår bra ute på alla härliga vinterpromenader. Inte minst de allra minsta hundarna, men även stora hundar mår bra av något som värmer. På sydsvenskan.se skriver man om hundar och deras vinterhalvår:

Eftersom våra fyrbenta vänner inte kan flyga till varmare breddgrader så gäller det att tänka lite extra på dem i det burriga vädret. En stickad tröja eller jacka på småhundar är inte att förringa, enligt Hans Rosenberg, pressansvarig på Svenska Kennelklubben. Ett annat sätt att hålla kylan stången är att smörja in tassarna så att det inte fastnar snö på dem.

Men framför allt måste hunden vara i rörelse när den är ute.
– Hundar håller sig väldigt sällan igång själva, de vill helst ha aktivitet av människor, säger Hans Rosenberg.

Blir hunden stillastående och det inte händer någonting koncentrerar den sig på kylan i stället – precis som vi människor – och börjar frysa.

På doggie.se har de ett stort utbud av kläder såväl som andra grymma hundprylar både för vinter och sommar. En sådan sak är perfekt att beställa hem från nätet och är ett bra tips till alla hundägare där ute.