Alla använder vi internet till olika saker. Nästan alla handlar vi på nätet ibland. Men frågan är om det finns någon annan grupp i samhället som har dragit lika stor nytta av internet som de modeintresserade. Med en uppkoppling går det att hitta nästan vad som helst, men det är inte alltid som det är helt enkelt. Ibland hittar man precis det man vill ha, exempelvis en skjorta med ett originellt tryck eller en skomodell som designats av en avantagardistisk japan i samarbete med en anrik brittisk skotillverkare i Northhampton. Kruxet kan då vara att få det levererat till Sverige, men detta går ofta att lösa.

Alla webbshoppar levererar inte till Sverige, men det finns tjänster som man kan använda sig av för att komma runt detta. Borderlinx ger dig möjlighet att skapa en adress i Storbritannien eller USA, dit varan skickas. Sedan skickas den därifrån till din adress i Sverige. Det här kostar naturligtvis pengar, för Borderlinx erbjuder inte sin tjänst som välgörenhet. Det är dock inte dyrt, med tanke på att det är ett smidigt sätt att få ta tag i ett plagg som inte säljs i Sverige. Poängen är väl att du kan få tag på praktiskt taget precis vad du vill, och få det levererat ända hem för en liten peng, utan att lyfta på ett finger mer än vad som krävs för att göra några musklick.

Det är lätt att bli kär i plagg man hittar på nätet

Prova först

Problemet med att köpa kläder online är att det inte går att prova dem innan. Den som bor i en stad där plaggen (eller andra plagg från samma märke) finns att köpa i butik kan gå dit och prova dem, men har man inte de möjligheterna blir det lite svårare. En del e-butiker erbjuder gratis returer, men läs det finstilta först i så fall. Det kan vara så att returerna bara gäller inom det land där butiken är baserad, vilket oftast är USA eller Storbritannien. Att returnera ett plagg från Sverige till USA med Posten kan kosta en del.

Ibland erbjuder dock webbutiken en storleksguide för plagget ifråga, som inte kommer att säga något om hur det sitter, men ändå en del om huruvida det kommer att passa eller ej. Det är absolut ingen garanti, men det ger dig förhoppningsvis en hum. Ett hett tips är därför att alltid leta vidare när du hittat ett plagg online för att se om du kan hitta en sida som berättar om det kommer att passa.